WELLNESS FITNESS

Увод

Категорија wellness fitness  је осмишљена за жене које желе да развију грађу која је мање мишићава, помало атлетска и естетски привлачна са благом диспропорцијом горњих и доњих удова, на тај начин да су доњи удови јаче развијени.

Општа правила

Правила IFBB BRAZIL за wellness fitness се састоји од регулатива, полиса, директива и одлука намењених да“ воде“ Федерацију и њене цланове кроз администрацију спорта и welness fitness категорије.

image1 image2

Правила

Поједина административна и техничка правила која се појављују у секцији General rules (општа правила) за све друге категорије су иста и код wellness fitness категорије тако да се овде неће понављати.

Категорије:

До и укључујући 158цм

До и укључујући 163цм

До и укључујући 168цм

Преко 168цм

Мастер сингле (преко 35 година)

Рунде:

Састоји се од следећих рунди:

Полуфинале – рунда 1 – четвртински окрети

Финале – рунда 2 – Т шетња и четвртински окрети

Процена

Рунда 1 и 2 (дводелни купаци) се оцењује на основу следећих критеријума:

Током процене у обзир се мора узети целокупна грађа – конституција. Процена започиње општим утиском о целокупној грађи тела, узимајући у обзир косу и лепоту лица; целокупну развијеност и облик тела; уравнотежену презентацију и способност такмичара да се представи као грациозно биће пуно самопоуздања.

Грађа треба да се процењује на основу степена целокупног тонуса (затегнутости) тела, постигнут кроз тренинг и правилну исхрану. Делови тела треба да имају леп и чврст облик са смањеном количином телесне масноће и без много изражених усека и дефиниције.

Грађа која се сматра премишићава треба се оценити лошије.

Процена такође мора узети у обзир затегнутост и изглед коже. Кожа треба да је глатка и здравог изгледа без целулита. Лице, коса и шминка треба да комплементирају потпуном пакету (целокупном изгледу) који представља такмичар.

Током оцењивања такмичара, судија мора узети у обзир комплетну презентацију такмичара, од момента када изађе на бину до момента када са ње сиђе. Током целог времена такмичар се мора посматрати, са нагласком на „здрав и фит изглед“ као део тоталног пакета такмичара.

Судије се подсећају да ово није такмичење у категорији зенски физик. Такмичари треба да имају облик мишића али без сепарације, дефиниције, изразито смањење телесне масноће и „грубости“ која се вуђа у зенском физику. Сваки такмичар који покаже ове карактеристике треба оценити лосије.

Процес суђења је исти као и за бикини категорију. Такмичари изводе четвртинксе окрете са руком на једном куку.

Оне морају да имају лепоту, симетрију, здрав изглед и атлетску грађу.

Степен дефиниције је сличан категорији бикини фитнес и мишићни волумен мање него код женског физика.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *